Wie zijn wij?

De boerderij

Wij zijn familie Verhoeven uit Liempde, Noord-Brabant. Onze boerderij bevindt zich midden in het landschap van Het Groene Woud.

In 1984 is Hans Verhoeven de boerderij begonnen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een familiebedrijf met zoon Stan Verhoeven in het bedrijf.
Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de sector en maatschappij, doordat het mee werkt aan onderzoeken naar dierenwelzijn en luchtstromen, een stagebedrijf is en werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Het bedrijf is zelfvoorzienend in grondbewerking, bemesting, maïs- en grasteelt en oogsten.  Daarnaast hergebruikt het bedrijf reststromen van de humane consumptie in de voeding van het vee.

Daarnaast is Stan mede-initiatiefnemer van ‘Bij de boer over de vloer’, een informatieve seriereeks over de agrarische sector. 

Bij de boer over de vloer

De pakketten en producten

Sinds 2018 zijn boerenzoon Stan en partner Kelly gestart met de verkoop van kalfsvleespakketten. Het vlees belandt van de boerderij op het bord van de consument.

Het vlees van de boerderij ondergaat een rijpingsproces van minimaal 2 weken. Vervolgens wordt het vlees op traditionele wijze uitgebeend en tot eindproducten verwerkt. Het vlees blijft puur. Er worden geen E-nummers, suikers, kleurstoffen, bind- of conserveringsmiddelen gebruikt. 
Het vlees wordt vacuüm verpakt en voorzien van een sticker met de vleessoort. 
Het rijpen geeft het vlees een mals karakter en volle smaak. Deze kwaliteit zie je en proef je!

Tussenschakels zoals supermarkten of vele transporten worden op deze manier vermeden. Dit scheelt niet alleen in de prijs, maar is ook een stuk duurzamer! Als toekomstige generatie vinden wij dit erg belangrijk.

In onze winkel en webshop vind je ons volledige assortiment eigen kalfsvlees, maar daarnaast ook varkensvlees, kippenvlees, zuivel, eieren, honing, boerenkaas, boeren roomijs, groentes en fruit uit de streek. Allen een bewuste productkeuze met bekende herkomst. Wij helpen u graag bij een keuze en al uw vragen. 

Bestellen

Onze dieren

Belgisch Witblauwe runderen

Wij houden vrouwelijke runderen van het Belgische Witblauwe ras dat oorspronkelijk uit België komt. Dit ras staat bekend om de fijne structuur en de volle smaak van het vlees. Daarnaast heeft het vee een erg rustig karakter, 
Kalfsvlees is een bron van eiwitten, vitaminen, mineralen, ijzers en natuurlijke vetten. Daarnaast is het vlees zeer mager en past het in vele diëten.

 

Gezondheid en kwaliteit

De gezondheid van onze dieren staat voorop.
Wij gebruiken geen preventieve antibiotica voor onze dieren.
Belgisch Witblauwe runderen zijn een sterk ras met een buitengewone spier ontwikkeling. Onze energierijke voeding zorgt voor een gelijkmatige gewichtstoename zonder dat er overmatig vet gevormd wordt.
Het dagelijkse rantsoen van onze dieren is een luxe maaltijd die uit ca. 12 componenten bestaat. De voedermiddelen verschillen van losse grondstoffen, mineralen tot reststromen van de humane consumptie. Denk hierbij aan broodmeel, aardappelsnippers, bietenpulp en snoepsiroop.