Wie zijn wij?

De boerderij

Wij zijn familie Verhoeven uit Liempde, Noord-Brabant. Onze boerderij bevindt zich midden in het landschap van Het Groene Woud.

In 1984 is Hans Verhoeven de boerderij begonnen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een familiebedrijf met zoon Stan Verhoeven in het bedrijf.
Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de sector en maatschappij, doordat het mee werkt aan onderzoeken naar dierenwelzijn en luchtstromen, een stagebedrijf is en werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Het bedrijf is zelfvoorzienend in grondbewerking, bemesting, maïs- en grasteelt en oogsten.  Daarnaast hergebruikt het bedrijf reststromen van de humane consumptie in de voeding van het vee.

Daarnaast is Stan mede-initiatiefnemer van ‘Bij de boer over de vloer’, een informatieve seriereeks over de agrarische sector. 

Bij de boer over de vloer

De pakketten en producten

Sinds 2018 zijn boerenzoon Stan en partner Kelly gestart met de verkoop van kalfsvleespakketten. Het vlees belandt van de boerderij op het bord van de consument.

Het vlees van de boerderij ondergaat een rijpingsproces van minimaal 2 weken. Vervolgens wordt het vlees op traditionele wijze uitgebeend en tot eindproducten verwerkt. Het vlees blijft puur. Er worden geen E-nummers, suikers, kleurstoffen, bind- of conserveringsmiddelen gebruikt. 
Het vlees wordt vacuüm verpakt en voorzien van een sticker met de vleessoort. 
Het rijpen geeft het vlees een mals karakter en volle smaak. Deze kwaliteit zie je en proef je!

Tussenschakels zoals supermarkten of vele transporten worden op deze manier vermeden. Dit scheelt niet alleen in de prijs, maar is ook een stuk duurzamer! Als toekomstige generatie vinden wij dit erg belangrijk.

In onze winkel en webshop vind je ons volledige assortiment eigen kalfsvlees, maar daarnaast ook varkensvlees, kippenvlees, zuivel, eieren, honing, boerenkaas, boeren roomijs, groentes en fruit uit de streek. Allen een bewuste productkeuze met bekende herkomst. Wij helpen u graag bij een keuze en al uw vragen. 

Bestellen

Onze dieren

Belgisch Witblauwe runderen

Wij houden vrouwelijke runderen van het Belgische Witblauwe ras dat oorspronkelijk uit België komt. Dit ras staat bekend om de fijne structuur en de volle smaak van het vlees. Daarnaast heeft het vee een erg rustig karakter, 
Kalfsvlees is een bron van eiwitten, vitaminen, mineralen, ijzers en natuurlijke vetten. Daarnaast is het vlees zeer mager en past het in vele diëten.

 

Gezondheid en kwaliteit

De gezondheid van onze dieren staat voorop.
Wij gebruiken geen preventieve antibiotica voor onze dieren.
Belgisch Witblauwe runderen zijn een sterk ras met een buitengewone spier ontwikkeling. Onze energierijke voeding zorgt voor een gelijkmatige gewichtstoename zonder dat er overmatig vet gevormd wordt.
Het dagelijkse rantsoen van onze dieren is een luxe maaltijd die uit ca. 12 componenten bestaat. De voedermiddelen verschillen van losse grondstoffen, mineralen tot reststromen van de humane consumptie. Denk hierbij aan broodmeel, aardappelsnippers, bietenpulp en snoepsiroop.

Onze medewerkers

Hans

Hans is de oprichter van de boerderij en zorgt altijd voor een laatste check!
Hij draagt langzaam het stokje over aan zijn zoon Stan. 

Stan

Stan is boerenzoon in hart en nieren. Stan is pas tevreden als het vee verzorgd is en het landwerk gedaan is. Druk in de winkel? Dan springt hij snel bij!

Kelly

Kelly zorgt dat alles rondom de winkel blijft draaien. Als oud-docent veehouderij vertelt ze jullie ook graag iets over het boeren bedrijf. Tussendoor werkt ze ook graag een dagje mee op stal. 

Nienke

Nienke heeft een passie voor het boerenleven! Deze meid is van alle markten thuis en houdt van afwisseling: zowel bij de kalveren als in de winkel!

Beppie

Beppie is de perfecte combinatie van koken en gezelligheid. Met haar goedlachse glimlach ontvangt ze jullie graag op de donderdag en vrijdag.

Mari

Met bijna 50 jaar slagerservaring kent Mari de klappen van de zweep binnen het slagersvak. Hij laat je graag vol trots zien wat hij maakt. 

Janne

Janne is de rust zelve en blinkt uit in het maken van BBQ creaties. Deze slimme meid studeert voor bedrijfseconomie. 

Evi

Evi weet nooit hoe snel ze na school naar de winkel moet komen! Deze sociale meid helpt graag mee met de voorbereidingen of staat jullie te woord op de zaterdagen!

Daniek

Daniek wisselt graag de kassa af met inpakwerkzaamheden. Zo kan ze mensen helpen én nieuwe producten leren kennen. Een van haar aanraders? De worstenbroodjes!

Aukje

Aukje weet van aanpakken en gaat geen uitdaging uit de weg. Van vleeswaren snijden tot de winkel aanvullen… met haar vlotte babbel lukt het allemaal!

Tjeu

Tjeu is de vaste oproepbare bedrijfshulp van de boerderij. Tjeu kent de kneepjes van het vak door zijn eigen thuisbedrijf. Ook springt hij in drukke tijden graag op alle vakken bij!

Bas

Bas werkt iedere ochtend op het boerenerf en maakt zich hard voor het voeren en de verzorging van het vee. Hij klets graag tegen de kalveren. 

Piet(je)

Pietje is de allround klusjesman van het bedrijf. Van schroefje tot riolering, hij komt het graag mompelend oplossen! In het oogstseizoen bestuurt hij graag zijn trots: de ginaf. 

Bart

Bart is kind aan huis op de boerderij. Inmiddels heeft hij hier vele uren doorgebracht en leert hij van Stan de kneepjes van het vak. 

Gijs

Bij Gijs ontsnapt er geen enkel detail! Deze kritische jongen gaat niet weg voordat hij al het vee heeft bekeken en het er verzorgd bij staat. Zelfs op zondag!