Nieuw! Kalfs T-bone Steak!

Vanaf vandaag hebben wij een nieuw populair vleesstuk in ons assortiment: Kalfs T-Bone Steak!

De T-bone Steak is een Amerikaanse bbq en grill klassieker.
De t-bone steak kenmerkt zich door het T-vormige bot, waarmee hij indruk maakt op de BBQ!

De T-bone Steak wordt versneden uit de dunne lende (entrecôte) en ossenhaas.
Deze twee heerlijk malse delen komen samen in de T-Bone Steak!

Perfect dooradert, met twee verschillende randen: een malse en magere rand en een vetrand.
De vetrand zorgt voor een heerlijke smaakbeleving.


Bereidingstip / Recept:

Voorbereiding
Haal de T-bone Steak minstens een uur voor het grillen uit de koelkast.Smeer het vlees grofweg in met zout en peper en/of een barbequerub of marinade. Een beetje olie kan ook al voldoende zijn, omdat de T-Bone Steak van zichzelf al veel smaak geeft.
Maak ondertussen de barbeque klaar en zorg dat deze goed heet is.

Bereiding / Barbeque
Plaats de T-Bone Steak op de BBQ en gril beide kanten van de steak ongeveer 2 minuten dicht.
Draai het vlees na iedere minuut een kwartslag, dit geeft een mooi grilpatroon.
Verplaats het vlees naar een minder hete zone. Laat het vlees doorgaren tot een gewenste temperatuur.
Voor een mooie medium rare breng je het vlees op de barbeque tot een kerntemperatuur van 48°C om hem daarna na het rusten en afgrillen op 55°C te krijgen. (medium rare)
Wanneer je het vlees wat roder wilt dan breng je eerst tot een kerntemperatuur van 45°C, waarna je het laat rusten en eventueel af kan grillen tot een kerntemperatuur van 50 °C (rare)

Rusten
Haal het vlees vervolgens van de barbecue en wikkel het in aluminiumfolie. Je kunt het ook in een ovenschaal leggen en afdekken met aluminiumfolie.
Verwijder de vleesthermometer nog niet!
Laat het vlees 5 tot 10 minuten rusten, totdat het een kerntemperatuur bereikt heeft van ca. 50 °C (rare) tot 55 °C (medium rare).
Tijdens het rusten verdelen de sappen zich goed door het vlees. Dit komt ten goede aan de smaak.

Eet smakelijk!     –     Verhoeven Vlees