Recept – Beef Teriyaki salade

Een gezonde salade binnen no-time op tafel!

Met de warme dagen in aantocht willen we soms niet te zwaar eten. Deze salade biedt dan een gezond alternatief en is ook nog eens snel klaar!
Vaak wordt er in een Beef Teriyaki gerecht met biefstuk gewerkt. Echter zijn de baklappen zó mals dat ze heerlijk zijn in een Beef Teriyaki gerecht, zoals deze salade. Let er op dat je ze niet te lang bakt! Enkel aanbraden in een hete pan is voldoende.

Dit recept is op basis van 1 portie.
Bereidingsduur: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 baklap of biefstuk
  • 125 gram gemengde sla
  •  1/4 komkommer
  •  1 teentje knoflook
  •  25 gram cashewnoten
  •  1 appel (harde appel, bijv. Elstar, Kanzi, Pink Lady)
  •  handje geraspte kaas (of Parmezaanse kaas)
  •  1/2 rode ui
  •  50 ml Teriyaki woksaus (deze is ook zelf te maken met bruine suiker, olie en sojasaus)
  •  peper en zout
  • olijfolie
  •  scheutje olijfolie

Bereidingswijze

  1. Zet een wokpan met een scheutje olijfolie op het vuur, op de hoogste stand.
  2. Snijd de baklap (of biefstuk) in reepjes met een scherp mes.
  3. Verdeel de gemengde sla over een groot bord.
  4. Snijdt het stuk komkommer in de lengte doormidden en schraap met een theelepeltje het vruchtvlees eruit. Snijdt dit vervolgens in partjes. (Je kunt dit ook doen zonder de komkommer uit te hollen.)
  5. Snijdt een rode ui in ringen en de appel in stukjes.
  6. Verdeel de komkommer, de rode ui en de appel over de salade.
  7. De wokpan is nu goed heet. Voeg nu de bakreepjes (of biefreepjes) toe aan de pan. Pers de teen knoflook uit boven de pan en voeg de woksaus toe. Wok de bakreepjes 2 minuten op hoog vuur. (Biefreepjes ca. 3-4 minuten).
  8. Leg de gebakken reepjes in het midden van het bord.
  9. Garneer de salade met de overige woksaus uit de pan, geraspte kaas en cashewnoten.

Eet smakelijk!     –     Verhoeven Vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *